Kwaliteit

Kwaliteit van de Oefentherapie

De titel Oefentherapeut Cesar is wettelijk beschermd en mag dus niet zomaar door iedereen worden gebruikt. Wie de officiële HBO studie Oefentherapie Cesar heeft afgerond mag zelfstandig patiënten behandelen als Oefentherapeut Cesar. De Oefentherapeuten die werkzaam zijn bij Oefentherapie Heel zijn lid van de VvOCM en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Oefentherapeuten.

Kwaliteitsregister voor Oefentherapeuten: zekerheid over kwaliteit

Alleen als voldaan wordt aan de door de beroepsorganisatie VvOCM gestelde eisen én aangetoond kan worden dat de zorgverlener beschikt over actuele kennis en ervaring op zijn vakgebied kan de de zorgverlener zich registreren én geregistreerd blijven. Te denken valt hierbij aan het regelmatig volgen van vervolgopleidingen en cursussen om zo de kwaliteit van de behandelingen hoog  te houden.

 Kwaliteitsgeregistreerde praktijk

logoVvOCM

Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM)

Vanuit de beroepsorganisatie VvOCM wordt daarnaast een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van Oefentherapie Cesar/ Mensendieck verder te verhogen. Daarbij kunt u denken aan gedragsregels, richtlijnen voor behandelingen, een wettelijke klachtenprocedure en wetenschappelijk onderzoek.